El vídeo, una eina de comunicació imprescindible.

El vídeo, una eina de comunicació imprescindible.

7 raons per les quals has d’apostar pel vídeo en la teva estratègia de continguts.

Segurament, no és la primera vegada que sents – o dius – allò de què una imatge val més que mil paraules. Però, i un vídeo? T’has plantejat mai quant val un vídeo?

Un vídeo en val milions.

Vivim a l’era de l’audiovisual on els vídeos són una eina de comunicació imprescindible. Per què?

L’ús del vídeo s’ha convertit en una prioritat per a les empreses que busquen la millor manera de comunicar-se amb el seu públic i clients potencials. A més, són el mitjà ideal per connectar amb els usuaris d’una manera ràpida, directa i emocional.

Però, què tenen els vídeos?

T’expliquem 7 característiques dels vídeos que els converteixen en un element clau dins l’estratègia de màrqueting de qualsevol empresa.

Anem a veure per què!

1-    Els vídeos es recorden més.

Els vídeos tenen una alta capacitat d’impactar en la ment dels usuaris i ser recordats temps després. Qui no recorda encara el nen de “Hola, soy Edu. ¡Feliz Navidad!”?

És del 1998!

Ha passat a la història per ser un dels anuncis nadalencs més icònics dels 90. Un altre exemple és el de “Be water, my friend”. Un anunci de BMW, protagonitzat per Bruce Lee, que data de l’any 2004.

Anunci Airtel:

En el cas dels vídeos que s’envien a través del correu electrònic, segons B2B Decision Labs, les persones tenim un 13% més de probabilitats de recordar detalls de correus electrònics de vídeo que de text.

A més, són diversos els estudis que indiquen que el correu electrònic amb vídeos comercials supera en conversions els correus de text.

2-    Els vídeos tenen més opcions de fer-se virals

Un contingut viral és aquell que es difon de manera massiva a través d’Internet, ja sigui a través de les xarxes socials, el correu electrònic o missatges de text.

Els vídeos tenen més capacitat de fer-se virals perquè són un format ideal per explicar històries. Les marques utilitzen l’storytelling per explicar històries i aconseguir que els espectadors s’emocionin i empatitzin més amb elles, aconseguint una major implicació (engagement).

Vídeo de Valentino Rossi per a xarxes socials, amb més de 400.000 reproduccions a Instagram:

3-    Són ràpids i fàcils de consumir

Cinc segons és l’atenció mitja que les persones dediquem – de manera sostinguda –  a llegir un missatge, veure una fotografia o mirar un vídeo.

Tenim poc temps i la tendència és realitzar vídeos curts. És un contingut fàcil de consumir i no necessita un alt poder de concentració com els textos i els articles. L’aparició de Tik Tok, YouTube Shorts i els Reels d’Instagram n’és un exemple.

4-    Milloren el posicionament SEO

Si vols crear contingut per a la teva pàgina web, els vídeos són ideals per millorar el posicionament orgànic (SEO) de la web. De fet, ja fa temps que Google et mostra a l’inici els resultats en vídeo que estan a YouTube, una xarxa social amb més de 2 mil milions d’usuaris actius al mes.

5-    Poden ser molt il·lustratius i explicatius

Els vídeos poden mostrar – d’una forma breu i ordenada – temes tècnics o de certa complexitat. Poden servir per explicar les característiques d’un producte, ensenyar com és la teva empresa o quins són els teus processos de treball.

Vídeo explicatiu Roba Neta:

6-    Versàtils i adaptables a les plataformes

Un altre dels avantatges de fer vídeo màrqueting és que els vídeos són el contingut més compartit a les xarxes socials. A més, són molt versàtils: tant poden servir per Instagram, Facebook o YouTube, com per enviar-se i a través d’aplicacions de missatgeria instantània (com WhatsApp o Telegram) o incrustar-se a la pàgina web.

7-    Tenen una major conversió

La majoria de compradors assegura que els vídeos l’han ajudat a prendre una decisió de compra. I és que les persones comprem més després de veure un vídeo perquè, com ja hem vist, el contingut audiovisual fa més atractiu el producte o servei i ajuda a entendre’l..

Queda clar que el vídeo ha de ser una aposta imprescindible dins la teva estratègia de màrqueting i comunicació.

A més, segons un informe de Hubspot, el 54% dels consumidors prefereix veure vídeos davant altra mena de contingut.

A Emorama som una productora audiovisual especialitzada en la realització de motion graphics i vídeo per a projectes globals. Realitzem vídeos explicatius i promocionals per a xarxes socials, anuncis i branded content i podem ajudar-te a incloure el vídeo en la teva estratègia de continguts, combinant creativitat, disseny i animació.

Emorama Identitat visual firma

I tu, ja apostes pel vídeo en la teva estratègia de promoció?

Comments are closed

© 2021 · Avís legal · Política de cookies · Disseny i desenvolupament web: SopaGraphics