Identidad Emorama Studio

Com hem desenvolupat la identitat d’Emorama? – Case Study

Per a desenvolupar una marca que sigui autèntica, diferencial i memorable, és molt important una bona identitat gràfica. Per això, la nostra productora audiovisual especialitzada en motion graphics necessitava una identitat gràfica potent, atractiva i d’acord amb els nostres principis.

Dit d’una altra manera: no valia qualsevol gargot.

I ens vam posar a treballar.

Comencem pel principi: el nom ideal.

Cal tenir en compte que el nom és el millor ambaixador d’una marca. És la targeta de presentació que el client escoltarà, llegirà i retindrà a la memòria. Per això, per trobar el nom ideal, el primer que vam fer va ser un treball de naming.

El naming és un conjunt de tècniques i processos creatius per a desenvolupar i crear noms de productes, serveis, empreses i entitats, esdeveniments, entre altres.

Com va sorgir el nom d’Emorama?

Vam escriure una llista amb 100 possibles noms que identifiquessin els valors i serveis de la productora. A continuació, en vam seleccionar els 7 que vam considerar més adients, tenint en compte algunes premisses.

En què ens vam fixar?

Tots els noms que van passar a la fase final havien de ser:

  • Agradables a l’oïda. Necessitàvem un nom agradable de pronunciar i escoltar.
  • Fàcils de recordar. Els noms rebuscats són més difícils de recordar. Havia de ser fàcil.
  • Fàcils de pronunciar i escriure. Qui no ha tingut mai el dubte de saber com s’escriu una marca: Amb v o amb b? Amb h o sense ella? Nosaltres volíem que el nostre nom fos senzill.
  • Que transmetessin un missatge positiu. El nom havia de transmetre bon rotllo.

D’aquests 7 finalistes, vam seleccionar el que creiem que representava millor a la productora i que tenia més possibilitats de ser registrat com a marca. Aquesta última condició era molt important. Quan escollim un nom, no solament hem de mirar que tingui el domini disponible i que no estigui registrat com a marca, sinó que també hem de verificar que tingui els noms dels perfils de les xarxes socials lliures.

Finalment, després de deliberar amb l’equip, la suma d’emoció i “orama” (una paraula que significa visual en grec), Emorama, ens va agradar tant que va decantar la balança.

Ja teníem nom per a la productora: EMORAMA.

I, després del naming… la imatge gràfica.

Un cop vam tenir clar que Emorama era el nom escollit, vam començar a desenvolupar la seva imatge gràfica.

Tingues en compte que l’elecció del nom sempre ha de ser el primer que fem. Mai ha de coincidir o ser posterior a la seva imatge gràfica.

Per a crear el logotip, vam identificar 3 possibles camins a desenvolupar. Tots ells giraven entorn dels conceptes de “visual”, “emoció” i “sinergies”, o eren una combinació dels tres.

Finalment – guiats pel significat de la paraula Emorama – vam apostar per desenvolupar el concepte d'”emoció visual”.

El concepte d’emoció visual.

Com podíem emocionar a través del logotip? Quines coses poden emocionar-nos quan les veiem?

Seguint aquesta línia creativa, un primer pas va ser identificar imatges que ens generessin emoció. Un arc de Sant Martí, un nen somrient, gatets (a qui no li agraden les imatges de gatets?!), globus, gelats, dolços, piruletes…

Finalment, vam trobar una imatge que definia perfectament el que per a nosaltres era una autèntica “emoció visual”: sense cap dubte, era una posta de sol.

Bé.

Ja teníem el nom, Emorama, i teníem la imatge, una posta de sol. Ara, només ens faltava convertir aquesta imatge en logotip.

El logotip d’Emorama. Com es va fer.

La creació d’un logotip és un procés creatiu que requereix temps. Es necessita fer proves, dibuixar esbossos, combinar colors, experimentar amb la tipografia…

En el nostre cas, volíem simplificar i reduir la nostra idea creativa a la mínima expressió.

Per això, després d’algunes proves gràfiques i desenes d’esbossos, vam crear la icona (o isotipo) que es convertiria en el nostre logotip.

Vam simbolitzar una posta de sol reduint-la a la mínima expressió i prenent els colors principals i secundaris d’un capvespre real.

identidad visual de Emorama - Colores corporativos inspis
L’elecció de les tipografies.

Per al logotip, buscàvem una tipografia atemporal i moderna, que funcionés bé en un entorn digital, geomètrica i que pogués animar-se.

Amb aquestes premisses, i després de mirar diferents opcions, finalment vam decantar-nos per la tipografia Gilroy (Bold). Es tracta d’una tipografia sense serifa, moderna i amb un toc geomètric.

identidad visual de Emorama - Colores corporativos
L’animació del logotip

Som una productora audiovisual especialitzada en motion graphics i, com a tal, volíem que el nostre logotip fos animat. Per això, per aconseguir-ho vam optar per usar els recursos gràfics del mateix logotip.

Què va venir després?

Posteriorment, vam continuar desenvolupant idees entorn de l’”emoció visual”, i vam crear una iconografia per complementar la icona principal. Així és com vam sorgir les icones de l’arc de Sant Martí, la cara somrient i el cor.

Ja teníem la imatge de la nostra productora creada, ara era el moment de crear les diferents aplicacions de la marca.

Per fi, havia nascut Emorama. Ara començava un altre procés, complex i emocionant alhora: donar-la a conèixer.

Emorama Identitat visual firma

Comments are closed

© 2021 · Avís legal · Política de cookies · Disseny i desenvolupament web: SopaGraphics