Què és i per què serveix un moodboard en un projecte de vídeo?

Vídeo explicatiu: Rutes compartides
Producció: Emorama

Veritat que, abans de col·locar el primer totxo d’una casa, un arquitecte ha dibuixat prèviament els plànols i els ha ensenyat al client perquè sàpiga com quedarà?

Doncs, abans de dur a terme qualsevol projecte de vídeo, també hi ha alguns passos importants que hem de realitzar per a assegurar-nos que anem per bon camí: parlem del moodboard i la seva importància en la realització de vídeos explicatius.

A ningú li agrada començar la casa per la teulada!

T’expliquem què són els moodboards i perquè s’utilitzen.

¿Què és un moodboard?

Un moodboard és una col·lecció d’imatges, pensaments, panells de colors i idees per a captar l’essència del projecte de vídeo abans de començar a produir-lo. La traducció de moodboard seria mapa o panell d’inspiració i s’usa molt en el món del disseny d’interiors, la moda o el disseny gràfic.

Abans de dur a terme el projecte de vídeo – durant l’etapa de preproducció –, la creació d’un moodboard permet definir l’estil o concepte que es desitja representar a l’animació.

¿Com es crea un moodboard?

En animació, els moodboards s’utilitzen per a comunicar als nostres clients el disseny del personatge o personatges, la interfície i l’entorn. A més, incloem una paleta de colors per a ensenyar com serà el seu vídeo explicatiu.

Hi ha molts mètodes per crear panells d’inspiració. La tècnica tradicional és amb cartolines on es poden pegar imatges, tipografies i colors, però la majoria de professionals aposten per la digitalització de les seves idees a través de programes com Photoshop o Illustrator. El motiu: són molt més fàcils de compartir.

Vídeo explicatiu: 30 anys d’HP
Agència: 023
Producció: Emorama

En aquest moodboard per a Hewlett Packard (HP), vam mostrar com seria el vídeo explicatiu per parlar dels 30 anys d’història d’aquesta companyia tecnològica.

Per això, presentem un moodboard amb una gran varietat de colors i una gràfica minimalista i elegant que vincula la marca amb el món del disseny i l’arquitectura, el seu principal públic objectiu.

¿Què pot incloure un moodboard?

Un tauler d’inspiració pot incloure gairebé qualsevol cosa que ajudi a definir la direcció del projecte:

1-  Fotos.

2-  Il·lustracions.

3-  Paleta de colors.

4-  Textures.

5-  Tipografies.

6-  Paraules i frases inspiradores.

Si vols perdre’t entre milers de moodboards, Pinterest és una xarxa social molt coneguda on pots crear taulers i trobar infinitat d’imatges i dissenys per inspirar-te.

En el cas dels moodboard per a vídeos explicatius, aquests també han d’incloure:

1- Disseny de personatges

2- Referències d’animació

Gràcies a la creació d’un panell d’inspiració, delimitem què és el que encaixa en el nostre projecte i què no. Per dir-ho d’una altra manera, un moodboard és un full de ruta que ens serveix per definir com ha de respirar la peça.

¿Quins avantatges tenen els moodboards?

T’expliquem 4 raons per les quals són importants els moodboards dins de qualsevol procés creatiu:

1-  Aclareixen dubtes: els moodboards ajuden a visualitzar les idees de manera primerenca i a definir l’objectiu del projecte.

2-  Comuniquen de manera clara i efectiva a través d’exemples visuals.

3-  Faciliten la col·laboració i involucren els clients des del principi.

4-  Ajuden a detectar divergències d’opinions i a evitar malentesos.

¿Com treballem els moodboards a Emorama?

La nostra productora és capaç de realitzar totes les fases del projecte: des de la direcció creativa – on treballem la idea inicial del vídeo i la creació del moodboard – fins a la producció audiovisual i la postproducció.

Pensem, dissenyem i produïm el contingut audiovisual idoni per a fidelitzar al teu públic actual i trobar-ne de nou. Proposem idees que aporten solucions creatives a les teves necessitats de comunicació i t’acompanyem al llarg del procés.

Comments are closed

© 2021 · Avís legal · Política de cookies · Disseny i desenvolupament web: SopaGraphics